6 tips om uw lokale SEO te verbeteren

Een van de eerste dingen die u over SEO leert, is dat het lokaal moet zijn om effectief te zijn. Hoe specifieker uw SEO wordt, hoe groter de kans dat u uw doelgroep bereikt. Hier zijn vijf lokale SEO - trends die u moet kennen.

1. Spreek (en schrijf) natuurlijk

Recente Google-wijzigingen, zoals BERT en Passage Indexing, hebben de manier waarop we SEO content schrijven drastisch veranderd. U kunt lastige trefwoorden vergeten, want nu draait het allemaal om natuurlijk spreken. Nieuwe ontwikkelingen die Google en andere zoekmachines richten op het prioriteren van hoe mensen communiceren. Dit heeft zelfs invloed op SEO op lokaal niveau.

2. E.A.T

E.A.T staat voor expertise, gezaghebbendheid of autoriteit en betrouwbaarheid. Dit zijn de drie grote factoren, die Google gebruikt om zoekresultaten te rangschikken. Dit betekent, dat u zich wilt concentreren op het bouwen van deze drie categorieën om SEO te verbeteren. Dit betekent om te beginnen relevante content hebben die goed is geschreven en veel backlinks heeft.

3. Backlinks

Over backlinks gesproken, we moeten het hebben over een van de belangrijkste en misschien wel een van de meest onderschatte aspecten van lokale SEO. Bedrijven hebben altijd de neiging het belang van hun lokale bedrijfsleven te onderschatten. Iemand die op zoek is naar een lokale koffie in Den Haag, doet misschien die zoektocht omdat ze wachten tot een monteur in Den Haag klaar is met het repareren van hun auto. Het verbeteren van uw lokale SEO betekent verbinding maken met die lokale zakelijke omgeving en positieve backlinks genereren.

4. Websitekwaliteit en updates

Een ander belangrijk aspect van lokale SEO is de kwaliteit van je website. U moet ervoor zorgen dat uw website er vandaag goed uitziet en de functies biedt die uw community verwacht. Als uw informatie verouderd is, kan dit ertoe leiden dat personen aannemen dat uw bedrijf is gesloten. Dit betekent dat u op de hoogte moet blijven van wat er in uw gemeenschap gebeurt en hoe dat de informatie op uw site verandert.

5. Voice Search SEO en zijn toekomst

Wanneer u zich op een bepaalde geografische markt richt, is het belangrijk om te onthouden dat de SEO zelfs verandert als het gaat om gesproken zoekopdrachten. Voice search SEO optimaliseert content om contact te maken met mensen op basis van hoe ze zoeken naar de informatie die ze nodig hebben. SEO voor spraak gestuurd zoeken leunt meestal op het vraag- en antwoordformaat, omdat de meeste gebruikers zo vragen stellen die Google Assistent, Siri en Alexa gebruiken. Een ding om in gedachten te houden is dat zelfs Google-medewerkers onzeker zijn over de toekomst van gesproken zoekopdrachten. Nu de populariteit van spraak gestuurd zoeken toeneemt, maar de officiële ondersteuning er sceptisch uitziet, wat zal de toekomst van deze lokale SEO-strategie zijn?

6. Google Mijn Bedrijf


Google Mijn Bedrijf is met grote afstand de belangrijkste ranking factor in Lokale SEO. Google Mijn Bedrijf is noodzakelijk om de lokale vindbaarheid van jouw website te verbeteren. In Google Mijn Bedrijf kan je heel overzichtelijk allerlei informatie kwijt over jouw bedrijf. Via Google Posts heb je ook nog een optie om gratis reclame te maken in Google. Dat kost verder niets. Ook kan je in Google Mijn Bedrijf heel goed jouw recensies managen. Google kijkt heel goed naar klant interactie. Maak dus werk van het verkrijgen van Google recensies.

Gevolgtrekking

Nu u klaar bent om de beste te zijn als het gaat om lokale SEO, wat zijn de eerste wijzigingen die u aanbrengt in uw SEO-praktijken?

SEO Den Haag

Herman Geertsema is een freelance SEO specialist en Content Marketeer. Daarnaast is hij de eigenaar van SEO en Content Marketing bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. SEO bureau Connect your World voert SEO projecten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Breda. Wij hebben bijvoorbeeld Succesvol SEO projecten afgerond in Leiden, Delft, Westland, Zoetermeer en Delft. Heeft u een vraag over lokale SEO? Of wilt u een SEO specialist inhuren? Neem dan contact op via info@connectyourworld.nl of via tel 06-41226543